Digitaalisuus muuttaa kiinteistöjen kunnossapitoa entistä läpinäkyvämmäksi

Mikko Jokilahti

Suomi on muuttumassa pikkuhiljaa teollisuusyhteiskunnasta palveluyhteiskunnaksi. Isossa mittakaavassa tämä tarkoittaa sitä, että ihmisten osaaminen ja kiinnostuksen kohteet muuttuvat, samalla myös työelämän kulttuuri muuttuu. Tietotyöläisten määrä kasvaa ja operatiivisessa kenttätyössä olevistakin tulee osa-aikaisia tietotyöläisiä tietotekniikan jatkuvasti lisääntyessä.

Palvelualalla toimivat oppivat myös itse ostamaan palveluita entistä enemmän. Luovutaan DIY (Do It Yourself) -kulttuurista. Kaiken tämän seurauksena niin sanotut kädentaitoiset ihmiset todennäköisesti vähenevät tai heidän kädentaitonsa ovat enemmän käytössä vapaa-ajalla kuin työssä.  Töissä mobiililaitteet ja niiden ominaisuudet ovat enemmän tarpeen kuin jakoavaimet ja ruuvimeisselit.

Ihmisistä tulee tietoteknisesti orientoituneita ja he osaavat tehdä asioita etäyhteyksien päästä. Esimerkiksi rakennusten, autojen ja laitteiden viat diagnosoidaan etänä erilaisten appsien ja etäyhteyksien avulla. Tekevät kädet tarvitaan paikalle vain silloin, kun vaaditaan mekaanista korjausta ja kunnossapitoa. Moni ongelma ratkaistaan erilaisista valvomoista ja asentajien apuna ovat Youtube tai suora videokuva ja laitetoimittajan tekninen tuki. Kädentaitoisten ihmisten osaamista hyödynnetään tulevaisuudessa tehokkaammin kuin nyt.

Muutos vaikuttaa myös siihen, että kaikista kiinteistöjen ylläpitoon osallistuvista ihmisistä tulee lopulta oman alansa asiantuntijoita, joiden tukena on järjestelmistä kertyvä tieto, Big Data. Kiinteistöjen ylläpito ja korjaus tapahtuu tulevaisuudessa toisin kuin nyt. Nykyisin asentajille kertyy vuosien mittaan ammattitaitoa kokemuksen ja koulutusten kautta. Jatkossa tämän osaamisen ohella on iso määrä käytännön työtä tukevaa tietoa, dataa,  josta voidaan tunnistaa säännönmukaisia asioita.  Huoltoasentajien osaamista ja aistien varaista havainnointia ei kuitenkaan mikään kone tule korvaamaan.  Näiden ammattiosaajien suorittama huoltotyö on myös tulevaisuudessa korvaamatonta. Koneet ja laitteet vaativat huoltoa, vaikka automatiikka ja anturit niitä jatkuvasti tarkkailisivatkin.

Kustannustehokkaampaa ja laadukkaampaa ylläpitoa 

Kiinteistöissä tämä kehitys konkretisoituu ylläpidon kustannustehokkuutena ja tilojen katkeamattomana käyttönä. Etävalvonnan avulla varmistetaan energiatehokkuus ja sisäilmaolosuhteet. Kustannustehokkuus syntyy siitä, että vikoja mennään korjaamaan yhä useammin valmiin vikadiagnoosin kanssa, sen sijaan, että vikaa selvitettäisiin vasta paikan päällä. Näin kohteessa käytetty työskentelyaika tehostuu ja ammattilaisten osaaminen saadaan tehokkaammin hyödynnettyä. Kaikesta kehityksestä hyötyy lopulta kiinteistön omistaja, joka saa aiempaa kustannustehokkaamman ja laadukkaamman ylläpidon kiinteistöönsä.

Olemme Caverionissa jo pitkään kehittäneet digitaalisia (IoT) palveluja tukemaan asiakkaan toimintoja sekä omaa toimintaamme.  Olemme julkaisseet asiakasraportointiportaalin, jonka avulla asiakkaamme saa näkyviin kaiken kiinteistössään tapahtuvan: palvelupyynnöt, huoltotoimet ja muut suorittamamme toimenpiteet ajankäyttöineen sekä automaatiojärjestelmän raportoimat tapahtumat.  Tieto on reaaliaikaista ja jatkuvasti käytettävissä. Tämä, jos mikä, on kiinteistöjen teollisen Internetin hyödyntämistä.

Oikein hyvää ja leppoisaa kesää kaikille yhteistyökumppaneillemme!

Syksyllä jatketaan uusien toimintamallien virittelyä.

Mikko Jokilahti
Myyntijohtaja
Kiinteistöjen käyttäjät

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s