Talotekniikka-ala kaipaa kipeästi naisia

Päivi AlakuijalaTämän viikon lauantaina vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Sen takia julistamme tällä kertaa energiaa olenNAISEEN. Liputamme sen puolesta, että saisimme lisää naisia talotekniikka-alalle. Asia on liian tärkeä jätettäväksi vain miesten harteille!

Oma taustani on aivan muualla kuin teknisillä aloilla. Reilun vuoden olen katsonut maailmaa taloteknisten silmälasien läpi. Ja oppinut sen, kuinka yhteiskunnallisesti tärkeästä asiasta on kyse, kun puhutaan rakennusten oikeasta käytöstä ja hyvästä toimivuudesta. Kyse on merkittävistä asioista ja suurista euromääristä.

  1. Rakennusten osuus Suomen kokonaisenergiankulutuksesta on noin 40 prosenttia. Vaikuttamalla energian kulutukseen rakennuksissa säästämme kustannuksia ja samalla vähennämme hiilidioksidipäästöjä.  Kulutukseen vaikutetaan tehokkaasti optimoimalla tekniset laitteet ja ”ajamalla” rakennusta viisaasti.
  2. Terveellinen ja turvallinen sisäilma kodeissa, työpaikoilla, kouluissa ja päiväkodeissa ei näytä olevan itsestään selvyys. Pitäisi olla. Peräti 600 000 – 800 000 suomalaista altistuu päivittäin kosteusvaurioista aiheutuville sisäilman epäpuhtauksille.  Syitä on monia. Yksi on se, että rakennusta ei ylläpidetä oikein ja ongelmia pääsee tämän vuoksi syntymään.

Talotekniikka-ala on hyvin miehinen. Tämä konkretisoitui itselleni pääkaupunkiseudun Caverionin pikkujouluissa – käytännössä pelkästään kaksilahkeisia. Muutama nainen toki oli joukossa, pääasiassa mekin hallinnosta ja tukitoiminnoista. Luvut sen kertovat: Suomessa Caverionissa naisten osuus on vajaa 7 %. Teknistä koulutusta vaativissa tehtävissä prosenttiosuus onkin enää 1,5 %. Kuitenkin olen kuullut useamman kerran Caverionin johdon suusta, kuinka erinomaisia esimerkiksi naispuoliset huoltopäällikkömme ovat.

Kun kaiken yllä mainitun ynnää, on selvää, että me Caverionissa liputamme vahvasti sen puolesta, että talotekniikka-ala olisi nykyistä houkuttelevampi myös naisille. Mielikuvat alasta ovat vanhentuneita. Alan suurimpana yritystoimijana Suomessa lupaamme tehdä osuutemme tämän mielikuvan oikaisemiseksi.
Talotekniikka-alaa tarvitsee lisää naisia – ja me haluamme lisää tyttöcavereita!

Päivi Alakuijala
Markkinointi- ja viestintäjohtaja
Caverion

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s